| Fonalda, A fonal webáruház

200 minta - Mind a kétszázat ismered?

Heti könyvajánlónkban a 200 minta sorozatról olvashattok. Ez a sorozat 2006 – ban került kiadásra a Szalay könykiadó gondozásában. Most a sorozat két kötetét mutatom be nektek.

200 hullámos minta

A 200 hullámos minta tematikus gyűjtemény. 200 kötött-, illetve horgolt hullámos mintát tartalmaz. A kötésminták mellett gombolyagok jelzik a minta nehézségét, vannak a kötetben könnyebb, és haladók számára készültek is. A kötésminták nagyon érdekesek, vannak egyszerűbb, és ráhajtásokkal tűzdelt hullámok is a könyvben, emellett olyan mintákat is találhatunk benne, amik ugyan nehézségi fok szerint az egyszerűbbek közé tartoznak, mégis olyan különlegesek, mintha a legbonyolultabbat kötnénk, vagy horgolnánk.

A kötésminták felhasználási cél alapján vannak csoportosítva, találhatunk a könyvben mintákat párnahuzatokhoz, kendőkhöz, takarókhoz, még babaholmikhoz is.

A kötet nagy előnye, hogy az első pár oldalon segítséget kaphatunk a könyvben található rövidítések, jelek értelmezéséhez, emellett alapvető, hasznos információkat olvashatunk a színekről, textúrákról, fonalvastagságról. Ez a pár fejezet nagy segítséget jelenthet a megfelelő fonalak, és minták kiválasztásához.

A kötet utolsó pár oldalán kötési-, horgolási kisokost is találunk, ami leginkább kezdőknek segíthet a munka elkezdéséhez.

Talán egy dolgot tudok a könyv rovására írni, mégpedig azt, hogy nincsenek benne rajzos minták. A minták csak szöveges leírással vannak a könyvben, ami egyeseknek hiányérzetet okozat.

A kötetben mindenki találhat a maga számára megfelelő, és neki tetsző kötésmintát. Nagyon látványos, nagyon ”étvágygerjesztő” (ha lehet ilyet mondani) könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom!!

 

200 minta babatakarókhoz

A kötet 200 olyan kötésmintát tartalmaz, ami babatakarók kötéséhez, vagy horgolásához alkalmas. Találhatunk a könyvben áttört, csipkés mintákat, bogyós mintákat, hullám mintákat, és természetesen nem hiányozhatnak a nagyikocka különböző verziói sem.

A könyv egy kis bevezetéssel kezdődik, amelyben olvashatunk fonalválasztásról, színek kombinálásáról blokkon, vagy mintán belül. Kaphatunk útmutatást a minta-, és blokkválasztás előnyeiről és buktatóiról.

Számomra a könyv egyik legértékesebb része - a kedvencem - az utolsó előtti fejezet, ami tulajdonképpen szegély mintagyűjtemény. Gyönyörű szegélyeket találhatunk itt, amit használhatunk takarók szegélyeként, de akár ruhák, felsőrészek díszeként is.

Ez a kötet is alapismeretekkel záródik, ebben a fejezetben a kezdők kaphatnak segítséget a munka elkezdéséhez.

Az alapminták mellett nagyon különleges, és egyedi mintákat találhatunk a kötetben, és olyan színkombinációkat, amit magunktól nem biztos, hogy alkalmaznánk, de a képek láttán még erre is kedvet kaphatunk.

A kötet nagyon hasznos mind kezdőknek, mind haladóknak. Akár babáknak, akár felnőtteknek tervezünk takarót, biztosan hasznos segítséget kaphatunk a könyvből.

A kötetek ugyan már nem igazán kaphatók könyvesboltban, de nagyon kedvező áron lehet hozzájutni könyves oldalakon. Mindenkit arra bíztatok, szerezze meg a könyveket, biztosan örömeteket lelitek majd benne!

A képekre kattintva azok nagy méretben is megjelennek!

200 minta kötéskönyv
200 minta kötéskönyv
200 minta kötéskönyv
200 minta kötéskönyv
200 minta kötéskönyv border=
200 minta kötéskönyv