| Fonalda, A fonal webáruház

Hőmérséklet takaró projekt 2022

Örömmel jelentjük, hogy újra indul a Fonaldában a Hőmérséklet takarós közös munka!

De mi is az a hőmérséklet takaró?

Ez egy nagy kihívást jelentő, de ugyanakkor imádnivaló projekt mind a kötősök, mind a horgolósok számára.

A hőmérséklet takaró készítése egy több hónapos, akár egy évig is eltartó projekt, melynek során a napi hőmérsékletet figyelve haladunk sorról sorra.
A hőmérsékleti tartományokhoz hozzárendelünk egy színt, majd a napi hőmérsékletnek megfelelő színnel készítünk egy sort. Ez így megy napról – napra, hétről – hétre, hónapról hónapra. Mindenki maga dönti el, hogy meddig készíti a takarót. A végeredmény egy színes, de színekben mindenképp harmonizáló takaró, amely az adott időszak hőmérséklet változásait mutatja.

A hőmérséklet takaró csomagok erre a linkre kattintva vásárolhatók meg.

Hogy miért érdemes csatlakozni hozzánk, és részt venni ebben a projektben? Nézzük csak, mit nyersz, ha velünk tartasz:

1. Akár kötsz, akár horgolsz, a fonalból készült holmik közt a non plus ultra a takaró! Egy kézzel készült takarónak nincs párja! Puha, meleg, beburkolózhatsz vele, betakarhatod a lábad vele, miközben tv-t nézel és kötsz / horgolsz. Akármilyen fonalat és mintát használsz, a végeredmény tökéletes lesz, ez egy elronthatatlan darab! A fél világ irigy lesz rád, ha elkészülsz vele.

2. A hőmérséklet takaró színes, sok, de egymással harmonizáló színből áll, igazi színterápia! Ha csak ránézel a készülő takaróra, vidámabb leszel, és elönt a boldogság és a büszkeség!

3. Ugyan hatalmas munka, de nagyon változatos, hisz minden nap kicsit más. Van olyan időszak, hogy minden nap más színnel kötsz, tehát nem egy monoton munka. Minden nap csak egy sort készítesz, tehát ha kevés időd van, akkor is bátran belevághatsz. A kevésnél is kevesebb idővel rendelkezők csinálhatják azt is, hogy vasárnap készítenek 7 sort, hét közben csak felírják a hőmérsékleti adatokat. A mintát akár menet közben is lehet alakítani, rengeteg lehetőséget rejt magában a takaró elkészítése! Garantálom, hogy nagyon fogod élvezni!

4. Nem igényel nagy beruházást. Mivel apránként készítjük a takarót, nem kell egyszerre megvenned az összes színt, és mindenből többet. Akár motringonként is megveheted a szükséges színeket. Ha azonban úgy döntesz, hogy a kezdőkészletet megvásárlod, a Fonaldában kedvezményes áron teheted ezt meg!

5. Bármikor abbahagyható a munka, vagy tovább növelhető a méret. A hőmérséklet takaróban az az egyik legjobb dolog, hogy a mérete szabadon változtatható. Nem árt előre megtervezni, hogy kb. mekkora méretet szeretnék elérni a végén, de ha menet közben feladjuk a projektet, akkor bármikor abbahagyhatjuk, és az addig elkészült darabunkat szegélyezve mindenképp nyerünk. Legfeljebb kisebb méretű lesz a takarónk, de mindenképp hasznos darabot készítettünk. Ha a munka során beleszeretünk a technikába, belejövünk, és az előre tervezettnél nagyobb méretet szeretnénk, akkor egyszerűen több napon keresztül dolgozunk rajta.

6. Közösséget épít. Aki a Fonaldában megvásárolja a takaróhoz szükséges kezdő mennyiséget, beléphet a zárt csoportba, ahol a takarókészítés rejtelmeiről beszélgetünk. Szó lesz itt alaptechnikákról, mintákról, színekről, kezdési és befejezési módszerekről. A bizonytalanok feltehetik a kérdéseiket, ötletelünk, beszélgetünk

A hőmérséklet takaró projekthez a Schachenmayr termékcsalád Bravo Originals fonalát választottam. Ez egy 100 % akryl fonal, 50 grammos motringokban kapható, 50 gramm = 133 méter. 3-4 –es tűvel köthető, horgolható. Puha tapintású, gazdag színválasztékú fonal, mely takarókészítéshez tökéletes választás. Elkészítettem a fonalhoz két színpalettát is, ez egyik az alapszíneket tartalmazza, a másik pedig egy igazi nőcis színösszeállítás, vidám, üde színekkel. Természetesen ezt nem kötelező betartani, ez csak egy ajánlás, a színeket bárki szabadon összeválogathatja. Ha valaki más árnyalatokkal dolgozna, nyugodtan szóljon, segítek összeállítani egy neki tetsző színsémát!

A takaró készítésével kapcsolatos konkrét dolgokat a Takaró-csoportban fogjuk megbeszélni.

A hőmérséklet takaró csomagok erre a linkre kattintva vásárolhatók meg.

A teljes színskála pedig így néz ki:

Hőmérséklet takaró alap színskála Bravo fonalhoz

Hőmérséklet takaró csajos színskála Bravo fonalhoz