| Fonalda, A fonal webáruház

Adina Magic pamut fonalból mellény kötés leírás

Az alábbi kötés leírás egy Adina Magic színátmenetes pamut fonalból (pink – narancsszín) készült mellény elkészítését írja le.

Adina Magic pamut fonalból mellény

Felhasznált fonal: Adina magic  (100 % pamut) pink – narancsszín (1082 – es színárnyalat)

Felhasznált mennyiség:  kb. 35 dkg

Szükséges Tű: körkötőtű 3-4-es méretben

 

Alapminta:

Sima kötés: színén sima szemek, visszáján fordított szemek

Lusta kötés: színén és visszáján is sima kötés

 

Hátrész:

111 szemmel kezdjük a munkát, és 2 cm – t kötünk lusta kötéssel, ezután alapmintát kötünk további 56 cm – en keresztül a nyakkivágásig, illetve a vállvarrásig. A nyakkivágáshoz középen 29 szemet, majd mindkét oldalon 2x2 és 1x1 szemet leláncolunk. Egyidejűleg a vállszabáshoz 4x9 szemet leláncolunk. 

 

Eleje:

Úgy dolgozunk, ahogy a hátrésznél is. 40 cm – es összmagasság után a munkánkat a középszemek leláncolásával kettéosztjuk, majd a nyakkivágás oldalán minden 3. sorban 19x1 szemet fogyasztunk (mindig a szélszemek előtti két szemet simán összekötjük). A vállszabás kialakítását úgy végezzük, mint a hátrésznél.

 

Összeállítás:

Az oldalvarrásokat zárjuk, és a karkivágáshoz 20 cm – t nyitva hagyunk, majd zárjuk a vállvarrásokat is.

A karkivágásból mindkét oldalon 86 szemet újból felszedünk a tűre, és 2 cm – t kötünk lustakötéssel, majd leláncoljuk a szemeket. A nyakkivágásból, az eleje középkivágástól indulva 148 szemet szedünk fel, és 2 cm – t kötünk lustakötéssel, majd a szemeket leláncoljuk. A nyakkivágás keskeny oldalait kis részen összevarrjuk, a bal oldali sávot a jobb fölé ”átlapoljuk”.


Letöltések

Adina Magic pamut fonalból mellény kötés leírás (421.9Kb)