| Fonalda, A fonal webáruház

Batik fonalból nyári kardigán kötés leírás

Batik színátmenetes fonalból készült nyári kardigán kötés leírása letölthető pdf formátumú melléklettel.

Batik fonalból nyári kardigán kötés leírás

Felhasznált fonal: Batik színátmenetes fonal (100 % antibakteriális polyacryl) 32 – es színkód, pázsit szín

Felhasznált mennyiség: kb. 400 g

Szükséges Tű: 3 – 3,5 – es körkötőtű

 

Alkalmazott kötésminta:

Lásd a kötésleírást! A visszája sorokban a szemeket úgy kötjük, ahogy mutatkoznak, a ráhajtásokat fordítottan kötjük. A mintaismétlés előtti szemekkel kezdjük, folyamatosan ismételjük a mintát, majd a mintaismétlés utáni szemekkel fejezzük be a kötést. Az 1-8. sort ismételjük folyamatosan.

Hátrész:

93 szemet szedünk fel, egy visszája sort kötünk sima szemekkel, végül tovább dolgozunk a mintával. 30 cm – es magasságban a karkivágáshoz mindkét oldalon 3 szemet leláncolunk, aztán minden 2. sorban 1x2 szemet, és 1x1 szemet leláncolunk. 47 cm – es összmagasságban a nyakkivágáshoz a középső 21 szemet leláncoljuk. A belső körívhez mindkét oldalon a 2. sorban 1x5 szemet leláncolunk, és 49 cm – es összmagasságban pedig a maradék vállszemeket is leláncoljuk.

Bal eleje rész:

48 szemet szedünk fel, egy visszája sort kötünk sima szemekkel, majd a mintával dolgozunk tovább. A karkivágást úgy oldjuk meg, ahogy a hátrésznél. A nyakkivágáshoz a bal köríven 6 szemet leláncolunk, majd minden 2. sorban 2x3 és 5x1 szemet leláncolunk. A vállrészt úgy alakítjuk ki, ahogy a hátrésznél.

Jobb eleje rész:

A bal elejével megegyező módon kötjük.

Ujjak:

69 szemet szedünk fel, egy visszája sort kötünk sima szemekkel, majd a mintával dolgozunk tovább. A vállvonal kialakításához mindkét oldalon a 10. sorban 1 szemet szaporítunk, végül mindkét oldalon minden 16. sorban még 4x1 szemet, és a következő 8. sorban még 1x1 szemet szaporítunk. A szaporított szemeket beillesztjük a mintába. 47 cm – es összmagasság után a karvonal kialakításához mindkét oldalon 3 szemet, majd minden 2. sorban 5x1, minden 4. sorban 3x1, és minden 2. sorban 2x1, 1x2 szemet leláncolunk. Végezetül a maradék szemeket is leláncoljuk.

Összeállítás:

A varrásokat zárjuk, az ujjakat a helyére illesztjük. A munka minden szélét (az ujjak kivételével) 1 sor rövid pálcával, és egy sor ráköltéssel körbehorgoljuk.

Mintaleírás

R

V

U

 

 

 

U

W

U

 

 

 

U

2

R

 

7

R

 

U

X

3

X

U

 

U

X

3

X

U

 

R

 

5

R

 

 

U

W

U

 

 

 

U

W

U

 

 

R

 

3

R

 

U

X

3

X

U

 

U

X

3

X

U

 

R

 

1

 

A sárgával jelölt oszlopot, és sorokat kell ismételni a kötés során.

Jelmagyarázat:

R = szélszem

   = sima

X = fordított

U = ráhajtás

2 = 2 szemet simán összekötünk

3 = 3 szemet fordítottan összekötünk

V= 2 szemet áthúzva összekötünk (1 szemet leemel, 1 sima, és a leemelt szemet a simán átemeljük

W = 3 szemet áthúzva összekötünk (1 szemet leemel, 2 szemet simán összekötünk, a leemelt szemet az összekötött szemeken átemeljük)


Letöltések

Batik fonalból nyári kardigán kötés leírás (617.7Kb)