| Fonalda, A fonal webáruház

Caprice Big fonalból pulóver (36-os méret) kötés leírás

A Caprice Big egy könnyű, nagyon puha, terjedelmes acryl fonal, mely kitűnően alkalmas gyorsprojektekhez. Egy ebből készült pulóver kötés leírását tesszük most közzé.

Caprice Big fonalból pulóver kötés leírás

Felhasznált fonal: Caprice Big (100 % polyacryl) zöld szín (305 – ös árnyalat)

A fonalat már nem forgalmazzuk.

Felhasznált mennyiség:  kb. 1 kg

Szükséges Tű: körkötőtű 10 méretben, rövid körkötő tű, vagy zokni tű

 

Alkalmazott kötésminta:

Alapminta:

10 – zel osztható szemszám + 2 szélszem

1. sor: szélszem, 1 sima, 2 fordított, 1 ráhajtás, 1 szem fogyasztás átemeléssel (1 szemet simán átemelünk, 1 sima, az átemelt szemet átemeljük a lekötött sima szem felett, és leengedjük a tűről), 2 szemet simán összekötünk, 1 ráhajtás, 2 fordított, 1sima*, szélszem
2. sor: a szemeket úgy kötjük, ahogy mutatkoznak, a ráhajtásokat fordítottan kötjük

A ** közötti részt ismételjük. Az 1-2 sort ismételjük.

 

Hátrész:

42 szemet szedünk fel a tűre, és 50 cm – t kötünk alapmintával. A karkivágáshoz mindkét oldalon minden 2. sorban 1x2 szemet, és 1x1 szemet leláncolunk. 72 cm  összmagasságban

A nyakkivágáshoz a középső 12 szemet érintetlenül a tűn hagyjuk, és mindkét oldalon ebből egy sor után még 1x2 szemet leláncolunk, ezután 75 cm – es összmagasság után a maradék szemeket is leláncoljuk.

 

Eleje:

Úgy kötjük, mint a hátulját, azzal a különbséggel, hogy már 69 cm –es összmagasság után elkezdjük a nyakkivágást kialakítani.

A váll-, és oldalvarrásokat összevarrjuk.

 

Ujjak:

A karkivágásból az ujjak számára 42 szemet szedünk fel, és alapmintát kötünk. A fogyasztáshoz mindkét oldalon minden harmadik sorban 3x1 szemet, majd minden 5. sorban 3x1 szemet, majd minden 7. sorban 4x1 szemet leláncolunk. 56 cm – es összmagasság után minden szemet leláncolunk.

 

Összeállítás:

Az ujjvarrásokat zárjuk. A nyakkivágáshoz egy rövid körkötőtűre vagy zokni tűre a korábban tűn hagyott 12 szemet átvesszük, majd még 15 szemet szedünk fel a nyakkivágásból ezekhez. A középső 14 szemet a mintával kötjük tovább, a többi szemet sima kötéssel kötjük. 10 cm után minden szemet leláncolunk. A szálakat elvarrjuk.


Letöltések

Caprice Big fonalból pulóver kötés leírás (426.1Kb)