| Fonalda, A fonal webáruház

Cosima gyermek kardigán kötés leírás

Cosima zsenília fonalból készült gyermek kardigán (116/122-es méret)

Cosima zsenília fonal gyermek kardigán

Felhasznált fonal: Cosima (100 % polyester, 31 – es színárnyalat – zöld szín)

Fonalhosszúság: 100 g = 120 m

Felhasznált mennyiség: kb. 40 dkg

Szükséges Eszközök: körkötőtű 6,5 méretben, gombok

 

 

 

 

 

 

Alkalmazott kötésminta:

Simakötés: Színén sima, visszáján fordított szemeket kötünk

Gyöngyminta: 1-2. sor: *2 sima, 2 fordított*

                        3-4. sor: *2 fordított, 2 sima*

                        1-4 sort ismételjük

Hátrész

40 szemet felszedünk a tűre, és gyöngymintát kötünk. 34 cm – es magasságban a szemeket a tűn hagyjuk.

Bal eleje

22 szemet felszedünk a tűre, és gyöngymintát kötünk, ahogy a hátrésznél is dolgoztunk. 3 cm után kialakítjuk az első gomblyukat, ehhez az első sorban (a munkánk színe) 2 szemet kötünk, 1 szemet leláncolunk és ezt a szemet a következő sorban (a munka visszája) újból felszedjük (10 cm – en belül 6 gomblyukat alakítunk ki így). 34 cm – es összmagasság után minden szemet a tűn hagyunk (figyelni kell arra, hogy a szemeket a gyöngyminta ugyanabban a sorában hagyjuk a tűn, amelyik sorban a hátoldalán is).

Jobb eleje

Úgy dolgozunk, ahogy a kardigán jobb elejénél, csak itt nem készítünk gomblyukat.

Ujjak

20 szemet felszedünk, és gyöngymintával dolgozunk. A karkivágáshoz 5 cm – es magasság után mindkét oldalon 1x1 szemet, 8 cm – enként pedig 3x1 szemet szaporítunk. 30 cm – es összmagasság után minden szemet a tűn hagyunk (figyelni kell arra, hogy a szemeket a gyöngyminta ugyanabban a sorában hagyjuk a tűn, amelyik sorban a hátoldalán is).

Minden részt egy tűre szedünk fel (bal eleje, ujja, hátrész, ujja, jobb eleje), az egyes részek elválasztásához szemjelölőt használunk.

Színe sorral kezdjük a kötést, a szemjelölő előtt 2 szemet simán összekötünk, a szemjelölő után 2 szemet átemelve összekötünk (1 szemet leemelünk, 1 szem sima, és a leemelt átemeljük a simán lekötött szem felett). Ezt a fogyasztást minden 2. sorban megismételjük, amíg az első részeknél 10 szem, az ujjaknál 4 szem, és a hátánál 16 szem marad.

Most 2 sor sima kötés következik, és további 6 sort kötünk gyöngymintával (a mintát újból be kell osztani, lásd a leírást fent), végül mindkét eleje résznél (a jobb, ill. a baloldali rész külső szélénél) 3 szemet leláncolunk, és ezután kötjük a kapucnit.

Ehhez a továbbiakban a mintával dolgozunk, és mindkét oldalon minden 2. sorban 2x1 szemet szaporítunk. A szemeket be kell illeszteni a mintába! A kapucni 26 cm – es magasságában minden szemet leláncolunk.

 

Összeállítás:

Minden varrást zárunk, a szálakat elvarrjuk, a gombokat felvarrjuk.


Letöltések

Cosima zsenília fonalból gyermek kardigán kötés leírás (276Kb)