| Fonalda, A fonal webáruház

Cosima zsenília fonalból gyerek poncsó kötés leírás

Cosima zsenília fonalból készült gyerek poncsó kötés leírása letölthető pdf formátumú melléklettel.

Cosima zsenília fonalból gyerek poncsó kötés leírás

Felhasznált fonal: Cosima zsenília fonal (100 % polyester, 68 – as színárnyalat – narancsszín)

Fonalhosszúság: 100 g = 120 m

Felhasznált mennyiség: kb. 50 dkg

Szükséges Eszközök: körkötőtű 5,5 – 6 – os méretben, horgoló tű 5 – ös méretben

 

Alkalmazott kötésminta:

Patent minta: 1 sima – 1 fordított, a munka visszáján a szemeket úgy kötjük, ahogy mutatják magukat

40 szemet szedünk fel, és patent mintával dolgozunk. Az első kettő-, és az utolsó kettő szemet mindig simán kötjük. Mindkét oldalon, minden színe sorban 1-1 szemet szaporítunk addig, amíg összesen 92 szem lesz a tűnkön (kb. 24 cm – es magasság). Kb. 24 cm – t kötünk patent mintával. A nyakkivágáshoz a következő sorban 35 szem után 22 szemet lazán leláncolunk, a maradék 35 szemet tovább kötjük patent mintával. A visszája sorban 35 szem után ismét leláncolunk 22 szemet lazán, majd a 35 szemet befejezzük a mintával. Ismét patent mintával dolgozunk, míg elérjük a (nyakkivágástól számított) 24 cm – t. Minden színe sorban 2 szemet összekötünk, amíg a tűnkön 40 szem marad. Az összes szemet leláncoljuk.

 

Kapucni:

25 szemet felszedünk, és kb 42 cm – t kötünk patent mintával. Az első kettő, és az utolsó kettő szemet simán kötjük. Minden szemet lazán leláncoljuk, a kapucnit középen összehajtjuk, és a felső oldalon a két részt összevarrjuk. A kapucnit a poncsó nyakkivágásához varrjuk.

Rojtok: horgolótűvel 18 láncszemet szedünk fel. A 8. 9. és a 10 láncszembe egy levegőszemet horgolunk, 8 láncszem – levegőszem. A rojtokat a poncsóhoz varrjuk.


Letöltések

Cosima zsenília fonalból gyerek poncsó kötés leírás (496Kb)