| Fonalda, A fonal webáruház

Fonalda pomponos sapka kötés leírása

Új termékkel bővült a Fonalda kínálata: Highlight színátmenetes fonal érkezett. Rögtön rá is vetettem magam, hogy kössek egy sapkát belőle, amelynek a leírását alább közreadom.

Fonalda pomponos sapka Highlight színátmenetes fonalból

Felhasznált fonal: Highlight 37 lila – szürke színárnyalat, 100% Polyacryl
Szálhossz: 100 g = ca. 100 m
Tű: kötőtű 7,5 – es és 8-as méret

Alkalmazott kötésminta

Patentminta: egyik sorban 1 sima, 1 fordított váltakozik, a következő sorban a simára fordítottat, a fordítottra simát kötünk

Sima kötés: egy sor sima, egy sor fordított

Leírás
7,5 – es tűvel kezdjük a munkát. 54 szemet felszedünk a tűre, 5 sort kötünk patentmintával.
8-as tűre váltunk, és simakötéssel folytatjuk a munkát. Ha a kötésünk eléri a körülbelüli 20 cm – t, elkezdjük a szemek fogyasztását. (Ez a magasság egyénenként változhat, a fogyasztásig lekötött sorok a homlokunktól majdnem a teljes fejtetőig kell, hogy érjenek. A 20 cm egy átlagos női fejméretet takar. Aki esetleg rövidebb fejhosszal rendelkezik, annak esetleg pár sorral kevesebbet kell kötnie.)
A következő sorban minden harmadik és negyedik szemet összekötünk, ezután egy sor fordított következik.
A következő sorban minden második és harmadik szemet összekötünk.
A következő sortól kezdve 2-2 szemet összekötünk mindaddig, míg csak 8 szem marad a tűn. Ekkor a fonalat elvágjuk úgy, hogy legalább 15 cm – es szálat hagyunk, és a szálat áthúzzuk a maradék 8 szemen.

Ezután a sapkát a visszáján összevarrjuk, majd elkészítjük a pompont a sapka tetejére. 6 cm átmérőjű, jól tömött pompon ajánlott a sapka tetejére.


Letöltések

Fonalda pomponos sapka leírás (326.8Kb)