| Fonalda, A fonal webáruház

Highlight kapucnis sál kötés leírás

Az alábbi kapicnis sál Highlight színátmenetes kötőfonalból készült, 8 db pomponnal. A teljes sál elkészítésének leírását az alábbiakban olvashatja.

Highlight színátmenetes fonalból készített kapucnis sál

Felhasznált fonal: Highlight színátmenetes fonal pink - zöld színárnyalat
Felhasznált mennyiség: kb. 500 g
Szükséges Tű: 8-as körkötőtű, 6-os horgolótű

Felszedünk 36 szemet, az első sor lesz a munkánk visszája.
A mellékelt kötésminta alapján dolgozunk.
Az 1. - 16. sort egyszer kötjük, majd az 5.-16. sort addig ismételjük, míg elérjük a 170 cm – es hosszúságot.  A következő 7. sorban az összes szemet leláncoljuk, ennek során a copfmintánál 2x2 szemet összekötünk, és aztán leláncoljuk.

Összeállítás

A keskeny oldalakat 7 láncszemívvel behorgoljuk. A sálunk díszítését a jobb szélen rövidpálcával kezdjük.  11 láncszemből álló íveket horgolunk, és ezeket rövidpálcával a munkánk széléhez rögzítjük. A szélet azonos távolságokra felosztjuk. Ezt a műveletet még hatszor megismételjük, és egy rövidpálcával a bal oldali szélénél fejezzük be a munkát.

A kapucnihoz a sálat középen összehajtjuk, és 20 cm-es hosszúságban összevarrjuk.

Összesen 8 pompont készítünk, egyet a sapka tetejére, 7-et pedig a sál végére erősítünk láncszemsorral.

Minta

Highlight színátmenetes fonalból készített kapucnis sál minta

Jelmagyarázat:
sima négyzet = sima
X = fordított
R = szélszem

6 szem balra keresztezés 6 szemet balra keresztezünk, azaz 3 szemet segédtűre teszünk a munka elé, 3 szem sima, és aztán a segédtűn lévő 3 szemet visszatesszük a tűre, és simán lekötjük.

 

2 szem balra keresztezés 2 szemet balra keresztezünk, azaz egy szemet segédtűre teszünk a munka elé, egy szemet simán lekötünk, és aztán a segédtűn lévő szemet is lekötjük.

 

2 szem jobbra keresztezés 2 szemet jobbra keresztezünk, azaz egy szemet segédtűre helyezünk a munka mögé, egy szemet simán lekötünk, majd a segédtűn lévő szemet is simán lekötjük.

Letöltések

Highlight kapucnis sál leírás (463Kb)