| Fonalda, A fonal webáruház

Highlight sapka és csősál kötés leírás

Az alábbi sapka és csősál Highlight színátmenetes fonalból készült, szép őszi színekkel. Az alábbiakban olvashatja a sapka és a csősál kötés leírását.

Highlight színátmenetes fonalból sapka és csősál

Felhasznált fonal: Highlight színátmenetes fonal 28. színkód, ősz – kék színárnyalat (akryl fonal)
Felhasznált mennyiség: sapkához 100 g, a csősálhoz kb. 300 g
Szükséges Tű: 8-as (kör)kötőtű

Csősál

26 szemet szedünk fel a tűre, és harisnyaöltéssel dolgozunk (vagyis minden sort simán kötünk) a kívánt hossz eléréséig. A megfelelő hosszúság elérése esetén a szemeket leláncoljuk, és a sál két végén összevarrjuk.  A sálat egyszer megtekerjük a nyakon viseléskor.  
Körülbelül 300 g fonal szükséges a csősál elkészítéséhez.

Sapka

8-as tűvel 54 szemet felszedünk a tűre, 5 sort kötünk patentmintával.

Harisnyakötéssel folytatjuk a munkát, vagyis minden sort simán kötünk. Ha a kötésünk eléri a körülbelüli 20 cm – t, elkezdjük a szemek fogyasztását. (Ez a magasság egyénenként változhat, a fogyasztásig lekötött sorok a homlokunktól majdnem a teljes fejtetőig kell, hogy érjenek. A 20 cm egy átlagos női fejméretet takar. Aki rövidebb fejhosszal rendelkezik, annak esetleg pár sorral kevesebbet kell kötnie.)

A következő sorban minden harmadik és negyedik szemet összekötünk, ezután egy sor fordított következik.

A következő sorban minden második és harmadik szemet összekötünk. A következő sortól kezdve 2-2 szemet összekötünk mindaddig, míg csak 8 szem marad a tűn. Ekkor a fonalat elvágjuk úgy, hogy legalább 15 cm – es szálat hagyunk, és a szálat áthúzzuk a maradék 8 szemen.

Ezután a sapkát a visszáján összevarrjuk, majd elkészítjük a pompont a sapka tetejére. 6 cm átmérőjű, jól tömött pompon ajánlott a sapka tetejére.


Letöltések

Highlight színátmenetes fonalból sapka és csősál (422.6Kb)