Webshop kisokos – 2. rész – Miért érdemes webshopból vásárolni, kinek éri meg és kinek nem?

Ha egy mondatban szeretném a kérdést megválaszolni, akkor azt mondanám, hogy annak éri meg webshopból vásárolni, aki a megvásárolandó terméket, annak használhatóságát már ismeri.

Természetesen a helyzet sokkal árnyaltabb ennél, nem ilyen egyszerű a kérdést megválaszolni. Az alábbiakban megpróbálok pár jó tanácsot adni a vásárláshoz, hogy tényleg örömteli élmény legyen a vásárlás. Alapvetően a Fonalda webáruház – ra alapozva, az innen  nyert tapasztalataimból kiindulva írom az alábbi javaslatokat:

  1. Ha bizonytalan vagy, kérdezz! Ha nem találsz valamilyen részletet, adatot, feltételt a webáruház oldalán, inkább kérdezz! Írj e-mailt, hívd az ügyfélszolgálatot, kapni fogsz segítséget. Az ”Azt hittem, ezt maguktól is tudják… Azt gondoltam, hogy ez így működik… Miért nem írták oda…. Nagyobbnak látszott… ”Ezek a megjegyzések többször is elhangzanak, amikor egy vásárlás balul sül el, de ezek mind megelőzhetőek!!!

  2. A webáruház egy virtuális térben működik. A termékeket nem tudod megfogni, megtapogatni. Ha az adott terméket már ismered, használtad, dolgoztál már vele, tudod, hogy milyen projektre érmes vagy lehet felhasználni, ha tudod értelmezni a termék alatti termékismertetőt, akkor nem tudsz mellé lőni! Jó helyen jársz, rendelj bátran! 😊

  3. Ha van egy elképzelésed, hogy mit szeretnél készíteni, de a kivitelezéssel kapcsolatban még bizonytalan vagy, akkor nem biztos, hogy sikerrel jársz a webes vásárlás során. Rengeteg termék található a Fonaldában, és nem lehet minden fonalat mindenféle célra felhasználni. Minden termék alatt találsz pár soros leírást az adott alapanyagról vagy eszközről. Ha viszont nem vagy járatos a kézimunka világában, akkor elképzelhető, hogy nem lesz számodra egyértelmű a termékleírás. Ebben az esetben nem javaslom neked a webes vásárlást! Nagy valószínűséggel nem olyan alapanyagot fogsz választani, ami a célodhoz megfelelő. Azt javaslom, hogy hívd fel az ügyfélszolgálatot, vagy írj egy e-mailt, amiben esetleg képet is csatolhatsz arról, hogy mit szeretnél készíteni. Így már biztosan fogok tudni neked segíteni, hogy melyik az az alapanyag, amit érdemes lenne használnod az adott projekthez. Még a szükséges mennyiséget is egyeztetni tudjuk. Ezután pedig már mehet a webáruházas rendelés! 😊 Ha megteheted, látogass el a dunakeszi boltba, ott személyesen meg tudod nézni a termékeket. A 2. vásárlásnál pedig már sokkal könnyebb lesz akár a webről is rendelni.

  4. Ha kiszállítással szeretnél a termékekhez hozzájutni, akkor a termék árához szállítási költség is fog társulni, ezért mérlegelj!. A szállítási költség elég magasra rúg, és ezen sajnos mi sem tudunk változtatni, ez rajtunk teljesen kívülálló történet. Ha csekély mennyiségű, illetve értékű terméket szeretnél vásárolni, pl. egy kötőtűt, vagy pár motring fonalat, akkor nagy valószínűséggel magasabb lesz a szállítási költség, mint maga a termék. Ez – racionálisan nézve a vásárlást – nem éri meg neked. Persze, más a helyzet, ha ezt a terméket csak nálunk találod meg 😊 Azt javaslom, hogy nézd meg a személyes átvételi lehetőségeket, két helyen is át tudjuk adni a rendelt terméket, és ez költségmentes a számodra. Lehet, hogy számodra ez lesz a megoldás!

  5. Ha több terméket rendelnél egyidejűleg, vagy nagyobb értékben vásárolnál, esetleg visszatérő vevőnk vagy, akkor mindenképp megéri leadnod a rendelést a webáruházban. A webáruházban általában alacsonyabb áron tudsz vásárolni, és emellett hűségpontokat is gyűjthetsz, ami többszöri vásárlásnál már jelentős kedvezményt jelenthet neked. Emellett törzsvásárlói kedvezményünk is van a visszatérő vásárlók számára, ami szintén kedvezőbbé teheti a vásárlásod.

Mivel a vásárlásainkat alapvetően nagyon sok tényező befolyásolja, így a webáruházas vásárlásnak is számos kimenetele lehet, akár pozitív, akár negatív élménnyel zárjuk a rendelésünket. Pár helyzetet leírok, hogy kinek érdemes, és kinek nem érdemes vásárolni a webshopból.

  1. Sokat kézimunkázok, ismerem a fonalakat, eszközöket.
    Érdemes, hiszen nem csalódhatsz 😊

  2. Egy adott projekthez keresek fonalat, a leírásban szerepel, hogy milyen fonalat kell használnom
    Érdemes, hiszen a Fonalda keresőjében rá tudsz keresni a fontos kulcsszavakra, nem csalódhatsz! 😊

  3. Többször is rendeltem már ugyanonnan, rendszeres vásárlója vagyok a webáruháznak.
    Érdemes, hiszen a Fonaldában törzsvárlói program fut, és az oldalon mindig lehet találni akciókat is!

  4. Ha többen, együtt rendelnétek (kézimunkaklub tagjai, baráti társaság)
    Érdemes, hiszen meg tudjátok osztani a szállítási költséget

  5. Csak egy tűre, vagy egy apró kiegészítőre lenne szükségem
    Nem érdemes, mert a termék árához/értékéhez képest aránytalanul magas lesz a szállítási költség

  6. Van egy projekttervem, de nem ismerem a fonalakat. Csak a nekem tetsző színt akarom kiválasztani.
    Nem érdemes, mert a vásárlásnál nagy valószínűséggel nem a megfelelő alapanyagot fogod választani, és csalódni fogsz, ha kinyitod a csomagot.
    Kérj segítséget az ügyfélszolgálattól, segítünk választani!

A webes vásárlásnál eléggé mellé lehet nyúlni. A leggyakoribb probléma, hogy a vevő vastagabbnak/vékonyabbnak gondolja a fonalat, mint amilyen, illetve a megvásárolt fonalat az adott projekthez nem tudja használni, mert a fonal túl merev vagy épp túl lágy az adott célra. Ilyenkor természetesen van lehetőség cserére, de ha valaki szállítással rendelte a termékeket, akkor mindkét félnek macerás a csere lebonyolítása. Így azt javaslom, hogy ha bizonytalan vagy a rendelés előtt, írj valamelyik elérhetőségünkre, és segítünk kitalálni, mit hogy tervezz! Így a végén biztosan nem lősz mellé, és tényleg örömmel zárul a vásárlásod. Hidd el, nekünk is az a célunk, hogy pozitívan zárd a vásárlást, ezért dolgozunk!