Webshop kisokos – 3. rész – A megrendelések teljesítésének menete

A rendelések menetét szeretném nektek most leírni, hogy tudjátok, ha nem reagálok azonnal a rendelésre, az nem azért van, mert nem kaptam meg, vagy figyelmen kívül hagytam volna.

Amikor beérkezik hozzánk egy rendelés, akkor a feldolgozás több lépésből is áll, mire a vevő megkapja a csomagot. Elöljáróban azt el kell mondanom, hogy a rendelések folyamatosan érkeznek hozzánk, ezeket érkezési sorrendben teljesítem. A sűrűbb időszakban előfordult már többször is (karácsony előtti, decemberi őrület), hogy férfi versenyzők próbálkoztak azzal, hogy rádobnak 10 % - ot a rendelés értékére, és kérik, hogy vegyem előre a rendelésüket. El kell, hogy keserítsek mindenkit, kemény vagyok, nem lehet lefizetni :D :D Viszont tényleg igyekszem, hogy minél előbb postázzam a rendeléseteket.

  1. A rendelés leadása: Az első lépés, hogy a rendelést hivatalos módon, a webáruház felületén le kell adni. Nem tudok elfogadni telefonon bediktált rendelést, sem e-mailes megkeresést, hogy ilyen-olyan fonalat szeretnék 3 db-ot postai szállítással, mert az adatvédelmi törvény ránk is vonatkozik. A rendelések leadásának pontos menetéről külön posztot írtam (Webshop kisokos – 4. rész – Rendelés leadása)

  2. Ha túljutottál a rendelés leadáson, akkor az alábbi felirat jelentik meg a képernyőn:

    Fonalda sikeres rendelés leadás
    Ezzel egyidőben kifut az e-mail címedre egy automatikus visszaigazolás, amit a rendszerünk küld ki neked. Ebben a rendelésed másolata szerepel, és minden olyan feltétel, amit Te, mint vásárló beállítottál a rendelési folyamat során. Ezeket én sosem változtatom meg, hiszen nekem gyakorlatilag mindegy, hogy milyen opcióval küldöm ki a csomagot a vevőnek.

  3. Amennyiben utánvéttel adtad le rendelésed, összeállítom a csomagodat.
    • Ha minden termék készleten van, akkor küldök Neked egy visszaigazolást, hogy a csomagod útra készen van, elkészítem a számlát, és elindítom a rendelésed. Nagy valószínűséggel másnap kézbesítik Neked, vagy másnaptól átvehető az általad kért kézbesítési helyen.

    • Ha valami hiányzik a csomagodhoz, akkor jelzem Neked, hogy mi az, mikor tudom pótolni, jön – e esetleg abból a termékből utánpótlás. Ha meg tudod várni az áru beérkezését, akkor addig a többi terméket félreteszem Neked, és a hiányzó termék beérkezése után összeállítom a teljes csomagod. Ha valamiért az általad kért termék nem pótolható (utolsó darab is elfogyott, megszüntette a gyártást a cég, stb), azt is jelezni fogom. Ez után eldöntheted, hogy a rendelésed törlöd, vagy inkább választasz más terméket/más színt.

  4. Amennyiben a rendelésedet kártyás fizetéssel választod, elküldöm Neked a rendelésedhez tartozó számlát, és a sumup – os fizetési linket. Ha ezt teljesítetted, visszajelzek Neked, és indítom a
    csomagodat. Ha 15 óráig megérkezik az utalásod, még aznap tudom a csomagodat indítani, ha 15 óra után érkezik meg az összeg, akkor másnapi feladással tudom küldeni a csomagodat.

  5. Amennyiben utalást választottál fizetési módként, akkor a Fonalda bankszámlájára kell utalnod a rendelés összegét. Kérlek, hogy ne kerekíts se lefelé, se felfelé, mert ez pénzügyi problémát okoz! Hiába 2-5 ft – ról van szó, a számla végösszege nem fog stimmelni az utalásoddal, és a könyvelőm gyorsan őszül 😊 Ahogy beérkezik az összeg hozzám (nagyjából félórás időközönként nézem a számlám), visszajelzek Neked, hogy az utalás sikerült, és indítom a csomagodat.

Többször jelezték már nekem e-mailben érdeklődők, hogy azért nem vásároltak a Fonaldából, mert sehol nincs kiírva a szállítási költség, és ők előre meg akarták azt nézni. E nélkül nem fognak vásárolni. Szeretném jelezni, hogy mióta a webáruházunk működik (10 éve), az oldal alján található sávban van a ”Rendelés és szállítás” menüpont, abban részletesen le van írva minden opció. Előre is meg lehet nézni, de a rendelés közben, a szállítási és fizetési opció beállítása után a rendszer jelzi a várható postaköltséget.

Sajnos többen is vannak, akik a rendelés leadása folyamán nem olvassák el a képernyőn megjelenő információkat, ”csak kattintgatnak”. Amikor a rendelést leadjátok, minden fizetési módnál találtok egy pár soros leírást arról, hogy az adott fizetési mód hogy működik. A kártyás fizetési mód nem azt jeleni, hogy a csomag átvételekor a futárnál kártyával tudsz fizetni (az az utánvétes fizetés), hanem azt, hogy előre kell fizetni a bankkártyád segítségével!!
Az oldal nem fog átirányítani sehová, nincs külön fizetési modult tartalmazó oldal, a fizetéshez szükséges fizetési linket e-mailben fogod megkapni a rendelés visszaigazolás után, perceken belül.

Kérlek benneteket, hogy ha először rendeltek a webáruházunkból, akkor mindig olvassátok el, amit a képernyőn láttok!

A kártyás (sumup-os) fizetés, és az utalással küldött összeg más pénzügyi felületre érkezik. Ha kártyás fizetést választottál a rendelés során, akkor a rendelésed összegét a sumup-os beérkezések között fogom keresni! Amíg nem érkezik be a rendelésed összege, nem indítom el a csomagod. Még egyszer hangsúlyozom, hogy az utalás nem azonos a kártyás fizetéssel!! Sajnos többször is megtörtént, hogy a vevőnk felháborodottan hívott fel, hogy több napja kifizette a rendelés összegét, és még mindig nem kapta meg a csomagját. Kis utánanézés után kiderült, hogy a rendelésben kártyás fizetést választott, de nem sumup – pal fizetett, hanem utalással. Napi szinten sok rendelés érkezik hozzánk, a rendelések zöme előre fizetést tartalmaz valamilyen formában. Ha nem azzal a fizetési móddal fizetsz, amit a rendelésedben választottál, akkor lehetséges, hogy később veszem csak észre, hogy a fizetést teljesítetted!! Ha mégsem úgy fizetsz, ahogy a rendelésben beállítottad, kérlek, hogy jelezd felénk, hogy a folyamatot felgyorsítsd!

  1. Ha a rendelésedben beállított fizetési módot teljesítetted, vagy utánvéttel kérted a rendelésed, akkor a csomagodat rögzítem az MPL rendszerében. Fontos, hogy az utcanevet és házszámot pontosan add meg a rendelésben. Ha csak azt írod, hogy Petőfi 42, akkor én nem tudom kitalálni, hogy a Petőfi az utcát, teret, vagy közt jelent. Van olyan város, ahol mindhárom van. Ilyenkor próbállak elérni először telefonon, ha nem sikerül, akkor e-mailben, hogy hová küldjem a csomagod. Ha nem sikerül választ kapnom, kereslek többször is, ha így sem sikerül, akkor sajnos nem tudok mást tenni, várok, így viszont késik a csomagod feladása. Higgyétek el, én azt szeretném, hogy a rendelés mindenkihez pikk-pakk odaérjen, de van, hogy csak apró dolgokon múlik a szállítás.

  2. A csomag lehetőleg még aznap feladásra kerül, csomagcímkével ellátva, Fonaldás ragasztószalaggal átkötve. Az MPL a feladásról e-mailt vagy sms-t küld a vevőnek. Az MPL hivatalosan úgy vállalja a csomagkézbesítést, hogy 5 munkanapon belül szállít. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a csomagok másnapra a kézbesítési helyre kerülnek. Vannak az országban olyan helyek, ahol már többször is előfordult, hogy a csomag a logisztikai központban dekkolt több napig, és nem mozdult. Csak csomagkeresés után kézbesítették a vevőnek ☹ Ha azt látom, hogy a vevőnk ezen a környéken, a ”problémás helyre” kéri a csomagját, jelzem, hogy inkább válasszon más kézbesítési helyet.

  3. Normál esetben a rendelés másnap célba ér! Igyekszem minél előbb útra bocsátani a rendeléseket, hiszen tudom, hogy milyen öröm kézhez kapni egy kupac fonalat. Sűrűbb időszakokban, elsősorban ünnepek előtt a csomagszámok megemelkednek. Ezt érdemes figyelembe venni, és számolni vele. Az MPL számára is sokszorosára emelkedik a csomagszám karácsony előtt, tehát kérlek benneteket, hogy a forgalmas időszakokban ne hagyjátok az utolsó pillanatra a rendelést!

Bízom benne, hogy a webáruház kisokossal segíteni tudtam, hogy megértsétek a folyamatot. Ha bármi kérdésetek lenne a rendelésetekkel kapcsolatban, változtatnátok a rendelésen, valamit módosítani szeretnétek, nyugodtan keressetek akár telefonon (ha nem értek el, visszahívlak benneteket), akár e-mailben.