Blog

Kézimunkasuli - Interjú a Fonalda fonal webáruházzal

2017.05.02

"Bár én most vásároltam először a Fonalda webáruházban, de ezután mindig ott fogok! Hosszas levelezés előzte meg a vásárlást, mert a hölgy annyira a kedvemben akart járni. A fonalak színe valóban olyan , mint a képen, nagyon elégedett vagyok a vásárlásommal!"

Ezzel a kedves hozzászólással kezdődött. A Kézimunkasuli vezetője, Kovács Nikolett keresett meg, hogy interjút szeretne készíteni velem.

"Ezt az ajánlást az egyik kedves olvasóm írta a Fonalak oldalra. Rögtön megragadott ez a rendkívül pozitív vélemény nyilvánítás, így felkértem a Fonalda webáruház tulajdonosát egy interjúra. Olvassátok szeretettel:"

Az interjú itt olvasható: http://www.kezimunkasuli.hu/p/fonalda-webaruhaz.html


Részletek

Kevert szálas fonalak - Fonal kisokos - 4. rész

2017.04.26

Kevert szálas fonalak - Fonal kisokos - 4. rész

A fonalgyártás, ahogy minden más iparág is rendkívül gyorsan fejlődik az utóbbi időben. Újabb és újabb alapanyagok, és technikák jelennek meg, mely a végeredményre is nagy hatással van. A fonalösszetételben is újabb alapanyagokat találhatunk, ám ezektől az új nevektől nem kell megijedni.

Részletek

Gyapjú fonal - Fonal kisokos - 3. rész

2017.04.21

Gyapjú fonal - Fonal kisokos - 3. rész

Gyapjú fonal

Milyen tulajdonságai vannak a gyapjú fonalnak? Mire tudjuk használni? Milyen technikával dolgozhatunk a gyapjú fonalnál?

Részletek

Akril fonal - Fonal kisokos - 2. rész

2017.04.21

Akril fonal - Fonal kisokos - 2. rész

100% Akril fonal

Milyen tulajdonságai vannak az akril fonalnak? Milyen technikával dolgozhatunk ennél az akril fonalnál?

Részletek

Pamut fonal - Fonal kisokos - 1. rész

2017.04.19

Pamut fonal - Fonal kisokos - 1. rész

Vajon mindent tudsz a fonalakról, vagy elveszel a kínálatban?

100 % pamut fonal

Mire tudjuk használni a tiszta pamut fonalat? Milyen tulajdonságai vannak? Milyen technikával dolgozhatunk a 100 % tiszta pamut fonalnál?

Részletek

Kötés vs. horgolás vs. knooking? Melyik technikát válasszam?

2015.07.21

Aki a kézimunkát szereti, nagyon sokféle tevékenység közül választhat. Ha azonban legszívesebben a fonalakkal tevékenykednénk, akkor már szűkül a kör. Köthetünk, horgolhatunk, de akár knookolhatunk is.  Sokszor felmerül a kérdés, melyiket is válasszuk a fenti technikák közül, melyik a nehezebb? A technikák összehasonlításával talán átfogóbb képet kaphatunk, melyik is ”fekszik” nekünk a legjobban. A gyakorlati tapasztalatok mellett tudományosan is megközelítem a fenti kérdést.


Részletek