| Fonalda, A fonal webáruház

Knooking suli - 4. lecke

A Fonalda knooking suli 4. leckéjéből a szélszemek kötését tanulhatjuk meg.

Szélszemek

Ahogy a sima kötésnél, úgy a knooking során is, a sorban az első, és az utolsó helyen elhelyezkedő szemet szélszemnek nevezzük.

A szélszemek knookolását kétféleképpen végezhetjük. A két különböző módszer különböző kötésképet ad, emellett különböző alkalmazást tesz lehetővé. Fontos tudnunk, hogy a knooking munkánk szélével a későbbiekben milyen céljaink vannak.

A dupla gyöngyszegély egy stabil, masszív szegélyt jelent, mely tökéletes választás akkor, ha a knooking munkánkat össze szeretnénk varrni, vagy új szemeket szeretnénk felszedni a szegély szemeiből.

Munkamenet
A sorban az első-, és az utolsó szemet mindig simán knookoljuk.

A láncszegély egy laza, rugalmas szegélyt jelent. A mintázata sorban futó V betűket formáz. Akkor ajánlott ezt a szélszem – knookolási módszert választani, ha a knooking darabokat nem szeretnénk összevarrni. Ez a szegély kifejezetten mutatós befejezést garantál.

Munkamenet

Két lehetőségünk van a láncszegély elkészítésére.

Az egyik módszer abban rejlik, hogy a sor első szemét simán leemeljük a tűről (mintha sima szemet kötnénk, de csak átemeljük a szemet a tűről), és ennek során a fonalunk mindig a munkánk előtt helyezkedik el, míg a sorban utolsó szemet simán knookoljuk.

A másik lehetőség, hogy az első szemet simán knookoljuk, és az utolsó szemet átemeljük a tűről, úgy, hogy a fonal a munkánk előtt helyezkedik el.


Letöltések

Fonalda knooking suli 4. lecke - Szélszemek kötése (234.4Kb)